V četrtek, 3. marca 2016, je 5. šolsko uro v veliki zbornici potekal drugi sestanek ekopredstavnikov matične in podružnične šole. Z učenci smo pregledali realizirane aktivnosti v okviru projektov ekošole.
Ugotovili smo, da imajo v vsakem oddelku določene dežurne učence, ki skrbijo za urejeno garderobo in jedilnico. Prav tako se trudijo ozaveščati drug drugega glede varčevanja z vodo in elektriko. V okviru zbiralnih akcij učenci prinašajo zamaške v šolo, odpadni papir pa pridno zbirajo doma, dokler ne bo nameščen zabojnik pred šolo (7. 6.- 10. 6. 2016). Prav tako učenci v šolo redno prinašajo hrano za ptičke. Učenci so bili aktivni v okviru projekta “Lokalna pridelava hrane in recepti naših babic”, saj so na sestanek prinesli zelo raznolike recepte za jedi, ki so jih njihove babice in prababice pripravljale ob različnih obrokih. Sedmošolci so v okviru izbirnega predmeta “Sodobna priprava hrane” nekaj teh jedi že pripravili, izdelujejo pa tudi plakate, ki jih bomo naslednji teden predstavili na sejmu Altermed v Celju. Na področju likovnega ustvarjanja je nekaj učencev že prineslo svoje izdelke na temo “Zdrav način življenja”, rok za oddajo izdelkov je ponedeljek, 7. marec 2016. Aktivnosti na področju urejanja šolskega vrta se bodo začele izvajati spomladi.
Pomočnica ravnatelja, Nada Žitek, je vse ekopredstavnike prosila, naj opozorijo svoje učence na skrbno ravnanje s šolsko opremo, v zadnjem času se je namreč pojavilo precej škode na sanitarijah. Fotografije si lahko ogledate tukaj.

Nika Forjanič Huber

 

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost