V četrtek, 4. februarja 2016, smo za učence od 6. do 9. razreda matične in podružnične šole izvedli kulturni dan na temo 26. otroškega parlamenta “Pasti mladostništva”. Učencem smo ponudili pester in raznolik program dejavnosti, s poučnimi in zanimivimi vsebinami. Na šoli smo gostili različne goste, ki so učencem predavali na področju preventive.
V uvodu je g. Silvo Lazar iz PU Murska Sobota učencem predaval o varnosti na internetu in pasteh, na katere morajo biti otroci ob uporabi interneta še posebej pozorni. V nadaljevanju je ga. Danaja Lorenčič učencem 6. in 7. razreda predavala o pasteh mamljivih snovi – odvisnosti od hrane, družabnih omrežij in odnosov, ga. Sandra Topić iz ZD Gornja Radgona pa dekletom in fantom 8. in 9. razreda o puberteti in spolnosti. Učenci so ustvarjali  tudi v matičnih učilnicah, kjer so skupaj z razredniki in sorazredniki v obliki delavnic kritično razmišljali o pasteh in izzivih mladostništva, o odraščanju nekoč in danes ter o odzivanju okolice na težave mladih. V sklepnem delu so se vsi učenci zbrali v veliki telovadnici, kjer je g. Andrej Pešec predaval o različnih pasteh mladostništva. Sledila je evalvacija kulturnega dne v matičnih učilnicah. Fotografije si lahko ogledate tukaj.
Sklepne ugotovitve in predstavitev teme šolskega otroškega parlamenta bodo predstavniki oddelkov 8. in 9. razreda podali v sredo, 17. februarja 2016, na 26. medobčinskem otroškem parlamentu na Osnovni šoli dr. Antona Trstenjaka Negova.

Mentorica otroškega parlamenta:
Nika Forjanič Huber

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost