Kljub temu, da je zajtrk zelo pomemben in zdrav, ga pogosto opuščamo. Zajtrk zagotavlja uspešno opravljanje duševnih in telesnih aktivnosti dopoldneva.
Če spijemo zjutraj kozarec vode ali kakšen drug napitek, to ni enako, kot če zaužijemo sveže sadje, prelito z jogurtom, pojemo omleto s svežo zelenjavo, polnozrnati kruh z različnimi namazi in še bi lahko naštevali, kaj sodi k zdravemu zajtrku.
Glavni cilj oziroma namen razglasitve Tradicionalnega slovenskega zajtrka in dneva slovenske hrane je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane, spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju, izobraževanje, obveščanje in ozaveščanje učencev o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad in osveščanje mladih o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja ter približati pomen čebel in čebelarstva.
Zaradi pomena čebel in čebeljih pridelkov (med, propolis, matični mleček …) Republika Slovenija, na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, Organizaciji združenih narodov (OZN) predlaga, da 20. maj postane svetovni dan čebel.
Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo: mleko, maslo, med, kruh, in jabolka.
Ob prijetnem druženju, pogovoru in zaužitju zajtrka, vam želimo vam dober tek!
Utrinki z dogodka

Dragica Vereš

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost